folkteatern i hyttan - premiär 30 maj

folkteatern i hyttan - premiär 30 maj

Axmar Hytta är spelplatsen för Folkteatern Gävleborgs uppsättning av den klassiska romanen Mästaren och Margarita med premiär den 30 maj. En plats med anor från 1670-talet. Vi ställs, precis som författaren till Mästaren och Margarita Michail Bulgakov och hela mänskligheten före honom, inför den eviga frågan: vad är sanning?

Mästaren och Margarita är en berättelse om lögner, kärlek, makt och frihet, om en korsfästelse och en djävulsbal, om förvirrade människor som försöker att förstå också sådant som är svårt att förstå, om konstnärskap och sanning. Historien innehåller också en roman i romanen, som på grund av sitt innehåll inte får publiceras. En bok som råkar vara den alldeles sanna beskrivningen av vad som hände den där berömda påsken i Jerusalem för 2000 år sedan, när en ung man anklagad för uppvigling blev dömd till döden genom korsfästelse.

I Hyttan i Axmar får vi möta den unge mannen och Pontius Pilatus som dömer honom till döden, Djävulen som prövar och förvirrar de människor som vägrar tro på honom, en stor talande katt, trollerikonster, en poet vars liv får en helt ny riktning och så, naturligtvis, Mästaren, författaren som skrivit den alldeles sanna romanen, och hans Margarita som gör en pakt med Djävulen för att få tillbaka den man, och den bok, hon älskar.

Gör ditt teaterbesök till en härlig utflykt och upplev mer av Axmar bruk

Axmar Brygga serverar teatermeny, Axmar Bruksbod B&B och Axmar Brukscafé har specialerbjudanden.

Speldagar: 30 maj, 1, 2, 5, 6, 8, 9, 13,15,16, 19, 20, 22, 23, 26, 27, 28, 29 och 30 jun

Mer information och biljetter hos Folkteatern.

2019-03-26 12:50